24 maart, Hot Water Beach – 2

Zondagmorgen luisteren we bijna altijd naar klassieke muziek. En dat heeft Spotify ook. Het duurt nog even maar hier heeft dan toch de Mattheus Passion geklonken bij het ontbijt. Het was zwaar bewolkt, mooi weer voor wat golfactiviteit op de 9 holes baan, 4 km verderop. Voor vertrek nog even gekletst met een ouder ( onze leeftijd, schat ik) echtpaar uit Denemarken die een stationwagen als camper huren. Zij wil weten of we een keuken hebben en ik doe nog wat zout in de wonde door aan te geven dat we ook toilet en douche hebben! En voor hen is het pas echt leuk als het mooi weer is omdat ze dan buiten kunnen bivakkeren. Ik denk dat ze een volgende keer voor meer luxe gaan. Zoals het Nederlandse stel dat we ‘s-middags tegen kwamen en al fietsend van cabine naar cabine gaan. Ze begonnen op 3 januari in Christchurch en hebben 3500 fietskilometers achter de rug. Geen spatje vet op de lijven en mooie bruine benen tot fietsbroek hoogte. Daarna spierwit. Ze liepen in zwemkleding naar het Hot Water Beach. En wij er achteraan. Op het strand is een klein deel dichtbevolkt met mensen in poeltjes. Het is inmiddels half vier en eb. We hebben van de camping een spade geleend om onze eigen kuil te graven. Na wat zoeken vinden we een al kant en klare kuil. Als ik een stroompje water omleg naar onze kuil, wordt ons badwater gloeiend heet. Snel weer een dijkje om de toestroom van heet water te stoppen en even later weer openen. Gezellig, net als vroeger. Kuilen maken, afdammen en omleggen van watertjes. In de zee zijn de golven hoog. Geen surfers vandaag. De temperatuur van het zeewater is prima.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.