25 maart, Coromandel

De Hot Water Beach site loopt al vrij vroeg leeg. Wij slapen vandaag echter uit en om half negen worden we, met zon, wakker. Klaar voor de oversteek, over land, naar Coromandel, de stad. We nemen de 309, een geitenpaadje over de bergen. Eerst nog asfalt maar al snel gravel. Dat remt zo lekker bij tegenliggers waar je voor aan de kant moet. En veel kant is er niet. Wel veel afgrond. Toch worden we ingehaald door een auto met aanhanger. Als we aan de kant gaan toetert hij ( of zij) dankbaar (denken wij) en rijdt met grote snelheid verder. Wij, op onze beurt, halen dan wel twee fietsers in!
In Coromandel, nadat we een kampeerplaats hebben gevonden, gaat Tineke’s wens in vervulling als we dan eindelijk mosselen kunnen bestellen. Op een iets andere manier bereidt dus er blijft nog een wens te vervullen: Nieuw Zeeuwse mosselen met friet. We voelen ons helemaal k.p. na de maaltijd met een groot glas bier.

Het stadje is klein, een paar straten. Veel hotels, restaurants, bars en een golfbaan! We rijden naar de golfbaan en besluiten daar morgen naar terug te gaan. In het begin van de avond maken we de wandeling naar het Pa uitkijkpunt. Een stijle klim met als beloning een 360 graden uitzicht. Helaas de camera thuis gelaten maar gelukkig wel de telefoon meegenomen. Bij de afdaling passeren we meerdere personen die naar boven gaan. We concluderen dat zij onderweg zijn om de zonsondergang vanaf het uitkijkpunt gegaan zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.