28 maart, Paihia

Vanachter regende het pijpenstelen. Toen we uit bed stapten was het droog. Ik stap in de auto waardoor hij iets scheef komt te staan. Het resultaat is een koude douche van het water dat nog in de goot lag. Het water dat we in de camper zo missen omdat we niet op tijd bijgevuld hebben. De digitale aanwijzer staat op leeg, de pomp slaat niet meer af en er komt lucht uit de kranen. En op het dichtsbijzijnde dumpstation is geen drinkwater aanwezig.
We kunnen niet direct beslissen of we in Auckland blijven of toch richting het noorden gaan rijden. De app van Tineke is duidelijk: blijf in Auckland, het weer is nergens anders zo goed. Niet alleen vandaag maar ook de volgende dagen. Aan de andere kant is onze laatste week New Zealand in gegaan. En we willen nog wel iets van het noorden mee pakken. Dus wordt de TomTom op Whangarei ingesteld, de eerste stop voor vandaag. Onderweg veel regen. Via de app weten we dat Auckland zonnig is. We rijden door! In Whangarei lunchen we, bespreken de app van Tineke en rijden daarna toch maar door naar Paihia. Onderweg klaart het op en in Paihia is het zowaar zo’n lekker weer dat we besluiten eerst nog maar even de golfbaan uit te proberen. Een beetje wind maar een fantastisch landschap vlak bij de Bay of Isles. Als we terug zijn gaan we douchen. Na het avondeten overvalt ons de slaap. Maar goed opgevoed als we zijn, doen we eerst toch maar de afwas!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.