30 maart, Whangarei

Vannacht regende en waaide het hevig. We staan gelukkig hoog, dus geen probleem. Na het gebruikelijke zaterdagochtend ontbijt met geroosterd brood, eitje en jus d’orange vertrekken we met Kawakawa als eerste stop. Daar heeft de burgemeester aan de bekende Oostenrijkse architect Hundertwasser ooit de opdracht gegeven een ontwerp voor de openbare toiletten te maken. Als we het plaatsje binnen rijden, merken we al snel dat Hundertwasser daar gewoond heeft. En we zien de trein van 10:30 langs rijden. Helaas met de diesellocomotief en niet met de stoomlocomotief zoals de website vermeldt.

Rond 13:00 komen we aan in Whangarei. Hundertwasser heeft vlak voor zijn dood de opdracht gekregen een kunstcentrum te ontwerpen. In zijn archieven is het plan teruggevonden en een groep burgers heeft gezorgd voor het geld om het gebouw te realiseren. Dat is dit of volgend jaar klaar. Omdat het weer te slecht lijkt voor een spelletje golf, gaan we naar het centrum wandelen. De overbuurman wijst nog op een donkere wolk vol water maar wij zijn niet van suiker, hebben een plu en regenjassen! Via een steile afdaling aan de achterkant van de camping komen we bij de rivier die we tot aan het stadscentrum volgen. Daar is het kunstcentrum in aanbouw te zien. We wandelen de boulevard af en genieten van het mooie weer! Één spatje regen, meer niet! Prima golf-weer!

Al wandelend zien we campers staan. Een vriendelijke man in zo’n campervan vertelt ons dat Whangarei een vriendelijk kampeerklimaat heeft. Het plaatselijke VVV heeft een lijst met plaatsen en voorwaarden voor Freedom camping.
Om 17:00 gaan we de uitdaging aan en zoeken we een restaurant waar ze mosselen serveren. Op onze manier bereid. En we vinden ze in de ‘binnenstad’. Met een glas Erdinger doen we ons tegoed aan de Nieuw Zeelandse reuze mosselen. Eindelijk, een wens is vervuld!

Terug in de camper maakt Tineke een heerlijke Irish Coffee volgens recept van Hans.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.