31 maart, Tikipunga

Het blijft slecht weer en als je naar de weersverwachtingen kijkt, zie je dat het tot woensdagavond aanhoudt. Er zijn allerlei weeralarmen gegeven, storm op zee en veel regen op het zuidelijke gedeelte van het Noordereiland. Wij krijgen daar een klein beetje van mee. Maar ja, het is nu eenmaal herfst hier in New Zealand en dan hoort dat tot de mogelijkheden. Wel ‘moeilijk’ voor ons om te lezen dat in Nederland het weer zoveel beter is. Nee hoor, we gunnen het jullie, daar ver weg.
Als eerste ga ik vanmorgen naar de Countdown. Lekker vroeg, op zondagochtend, alles rustig, geen regen. De winkel is vanaf zeven uur open. Als ik terugkom heeft Tineke haar dingen gedaan en kunnen we ontbijten. Unaniem beslist het parlement om nog een dagje in de buurt te blijven. We rijden langs de VVV en worden overladen met informatie over wandelingen in de regio, Freedom Camping en de aanwezige golfterreinen. En alle folders gaan in een mooie stoffen tas. Blij als een kind vertrekken we, eerst naar de golfbaan. Er staat op het parkeerterrein al een caravan en een camper. Het is er erg druk met golfers en de verwachting is dat het na vieren rustig wordt. Dus gaan wij eerst een uitstapje maken naar Whale Bay, voor een van de aanbevolen wandelingen. De wandeling voert naar een uitkijkpunt. We zien geen walvissen! Terug bij de camper worden we aangeklampt door een Italiaan. Of onze koelkast goed werkt, hij huurt ook bij Britz. De zijne dus niet! We bellen voor hem het servicepunt van de camperverhuurder zodat hij zijn beklag kan doen. Hij heeft geen tegoed op zijn telefoon en is hiermee geholpen.
Als we weer terug zijn op het golfterrein is er nog een camper bijgekomen. De man uit deze camper komt even kijken en vertelt ons dat je hier voor een vrijwillige bijdrage van 10 nzd mag overnachten. Waartoe we onmiddellijk en weer unaniem besluiten.
We melden ons aan voor een rondje op de baan. De beheerder haalt het inschrijfmoment een kwartiertje naar voren zodat we voor de helft van de prijs de baan op mogen. Wat een geluk allemaal voor deze Nederlanders. Korting…het k-woord! Oja, als iemand mijn leesbril terug vindt, ik zit in die witte campervan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.