1 april, Ambury park in Auckland

Er heeft niemand nog aangeklopt met de vraag of deze zwarte bril misschien hier thuis hoort. Dus loop ik zelf nog één keer de golfbaan op. Na ongeveer 800 meter zoeken liggen daar twee natte brillenglazen zielig naar me te kijken. Mijn bril, ik ben gered! Het is mijn reserve bril maar de andere bril mist een pootje en dat is helemaal zielig.
We hebben heerlijk geslapen ondanks de warme nacht. Twee ramen tegen elkaar open en de gordijnen omhoog. Het regent dan wel wat binnen maar die nattigheid verdampt gedurende de rit naar Auckland. Een kwestie van de kachel flink laten werken.
Tineke, ze is fantastisch als navigatrice (en nog heel veel meer), consulteert CamperMate en kiest een plekje dicht bij het vliegveld en niet te ver van de stad. De commentaren in CamperMate zijn positief behalve over het aanmelden. Je moet je online registreren en dat gaat in ons geval redelijk vlot. Ook omdat we het een week terug al hadden geoefend. We vinden vrij vlot de plek en wandelen na aankomst even rond om de boel te verkennen. Het ziet er prima uit. Er lopen kippen rond, een pauw met twee kuikens, geiten,koeien en paarden. Een soort van kinderboerderij. In een schuilhut voor de dieren zit een Amerikaans stel. Ze zijn drie maanden aan het rondtrekken in een gewone personenauto waarin ze ook slapen. Ze houden van wandelen en dat hebben ze dan ook veel gedaan. Ze zien er alternatief uit en hij lijkt ons ouder dan wij te zijn. Morgen gaan ze weer terug naar huis. Huis is daarginds de auto met een tentje die ze op de luchthaven drie maanden geleden hebben gestald. Voor ze vertrokken woonden ze in een caravan op een caravanpark. En nu is er alleen nog maar de auto!
We maken een wandeling langs de periferie van het terrein, een voormalige boerderij van de familie Ambury die door de gemeente is opgekocht en omgezet in een park. Bij terugkomst staan er twee auto’s voor het toegangshek dat is afgesloten met een cijferslot, te wachten. Wij hebben de code! Helemaal blij rijden ze door en melden zich bij Kevin, de camp-host voor het afdragen, in cash, van de verblijfsvergoeding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.