3 april, Mangere bridge

Het was koud vannacht. Als ik naar buiten stap schijnt de zon volop. Ik haal de donsdek uit de koffer en gooi hem over Tineke. Ik hoor een tevreden gebrom en ga zelf, buiten in de zon, even het nieuws bijhouden. Later op de ochtend zetten we het ontbijt op tafel onder het genot van de muziek van de lp Revolver. Spotify is echt een aanwinst gebleken. We luisteren dan weer naar oude blues en het volgende ogenblik naar Hadewietska. Op dit moment staan de Dubliners aan met ‘Whiskey in the jar’ en andere mooie Ierse liedjes.
Het is duidelijk dat we op een soort van kinderboerderij staan. Elke dag komen er bussen met kinderen aan, gevolgd door auto’s met ouders. De kinderen krijgen een rondleiding langs de dieren en mogen meehelpen voeren, mogen vasthouden en aaien. De varkens gingen er zelfs voor liggen. Niet bij de kop aaien, dat kan vingers kosten, legt de juffrouw plastisch uit.

In de middag maken we een rondje langs en op de Mount Mangere. Een vulkaan die 20000 jaar geleden actief was. Het zijn steile klimmen met daarna een mooi uitzicht over Auckland. Na twee uur zijn we weer terug.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.