5 April, Sydney

Leny heeft een pannetje klaar gezet om de eitjes in te koken. Ze volgt het reisverhaal op de voet en weet dus hoe wij ontbijten. Van Rob kregen we gisteravond twee openbaar vervoer kaarten zodat we vandaag met de B-line, en van die B-line de B1 dienst, naar de stad kunnen gaan. In de dubbeldekker, we zitten boven en bijna vooraan. In 50 minuten staan we in het centrum en zoeken een bankje om even het programma af te stemmen. Onderweg, in de B-line, was er geen tijd om Leny’s suggesties door te nemen, er was gewoon weg te veel te zien. We lopen eerst naar Circular Quai, onder het station met dezelfde naam door, en dan naar rechts voor het Opera House. Na de foto’s krijgen we trek en vinden een leuk plekje om te lunchen. Met een lekker glaasje witte super-wijn, Sauvignon Blanc uit het New Zealandse Marlborough genieten we van het kijken naar de mensen die langs lopen. Gelukkig viel de prijs van de wijn achteraf, gezien al het plezier wat we beleefden, erg mee. Bovendien kunnen we dat later compenseren doordat we voor toegang tot het uitzichtspunt op de Harbour Bridge slechts een bejaarden tarief hoeven te betalen. Na de lunch zoeken we naar een opstappunt voor een City tour maar de prijs valt ons tegen, ook omdat we al wat highlights hebben gezien. Dus lopen we naar de brug en beklimmen de pylon naar het uitzichtspunt.

Op de terugweg is het lastig om de opstapplaats voor de bus te vinden. Als we er uiteindelijk aankomen staat er een lange rij te wachten. Mensen sluiten netjes achter aan en wij ook. We vinden weer een plaatsje bovenin en zijn vlot weer in Collaroy. Leny heeft de rijst al gekookt en even later wordt de bestelde Thaise maaltijd afgegeven. We praten onder het eten over vroeger, wat voor heerlijke baby Leny was. Tenslotte schelen we acht jaar en heb ik herinneringen die zij niet heeft. Omgekeerd ook hoor ik verhalen die ik niet kende. We gaan op tijd naar bed, morgen staat Leny weer om 5:30 op!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.