9 April, Balmoral Beach

Dit was de langste verjaardag ooit voor mij. Europa loopt nu 8 uur achter. En er wordt rekening gehouden met de nacht in Australië. Dus s’ middags tegen 5 uur na afloop van Het Programma komt het laatste WhatsApp telefoontje met felicitaties.
Het Programma begint op Balmoral Beach. Om daar te komen ga je over de Spit brug in Seaforth. En vóór die brug is de praktijk van Rob, het Seaforth Veterinary Hospital. Hij vertelde me eerder over zijn studie voor dierenarts nadat hij zijn studie Natuurkunde had afgerond. Zijn kok’s studie kreeg hij gedeeltelijk van zijn moeder, wie niet. Daarop voortbouwend maakt hij nu zijn speciale en heerlijke vegetarische maaltijden.

In Balmoral parkeert Leny bovenaan een lange helling. We dalen af naar het strand en beginnen de wandeling over een vlak terrein. Na het oversteken van een sportveld begint het. Een trap zonder einde, lijkt het.

We eindigen op het hoogste punt van de dag en dalen af voor De Beloning bij Drift at Chowders Bay.

De route voert langs de noordelijke kant van de Sydney Harbour en op een gegeven ogenblik krijg je het overzicht. We komen uit bij de Zoo en nemen vanaf daar de bus terug naar Balmoral Beach.

Eenmaal in Balmoral Beach is er ‘alleen nog maar’ de klim terug naar waar de auto geparkeerd staat. Hoewel de temperatuur sterk gedaald is, er is een zuidelijke wind opgestoken, kunnen de jassen weer uit voor deze laatste kilometer. Tineke weet, bij het instappen in de auto, zeker dat ze flink aan conditie gewonnen heeft en ziet vol vertrouwen haar wandelingen met haar wandelmaatjes tegemoet.

We doen inkopen in Dee Why en thuis gekomen drinken we een biertje. Rob start met de voorbereidingen van de maaltijd en Leny geeft ons de Lotus ervaring.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.