Zaterdag 16 februari

Wat een goed idee om een nachtje in een hotel op 10 minuten vanaf Schiphol te  logeren. Volledig relaxed konden we inchecken, een paar kilo’s te veel, de bagage bedoel ik, was geen probleem. Hilariteit bij het checken van de handbagage omdat het onduidelijk was hoe de voeten geplaatst moeten worden in de bodyscanner. Tineke deed een soort van Twister op de aanwijzingen van de controleurs.
De vlucht was lang maar met drie films , twee maaltijden en een beetje slaap toch nog wel te overzien. Om 6:00 zijn we, in het donker, veilig geland op Changi airport. Reddy stond al te wachten en bracht ons naar zijn nieuwe appartement. Met een heerlijk India’s ontbijt gemaakt door Padmaja begint onze eerste dag in Singapore.

Ondanks de vermoeidheid en jetlag hebben we ervan genoten.We spraken met Reddy af om eerst naar het hotel te gaan om in the checken. We konden direct naar onze kamer en namen, voor even, afscheid van Reddy.
Na installatie en uitpakken stond een warm bad op ons te wachten. Helaas zonder badzout! Maar met zoveel winkels in de omgeving, het hotel staat in Chinatown, zou dat geen probleem moeten zijn. Na een uur is de zoektocht zonder badzout beeindigd.
Niet alleen ligt het hotel in Chinatown, het is ook dicht bij Clarke Quay en Boat Quay. Met veel barretjes en restaurants langs de route kregen we trek in een hapje eten, een heerlijke Cesar’s salad.
Tineke

We hadden met Reddy afgesproken het vuurwerk van die avond bij hem thuis te gaan zien en dus stond hij klaar om ons op te halen. Bij hem thuis ontmoetten we hun dochter en met zijn vijven wandelden we vanaf hun condo naar het Marina Bay voor en fotoshoot. Na een tijdje werden we door een agent weggestuurd vanwege het gevaar dat de vuurwerkshow zou kunnen opleveren.In het appartement was er vrij uitzicht op de show, de plaatjes spreken voor zich. Een mooie kennismaking met Singapore.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.