22 februari, Christchurch

Gisteren zijn we tegen drie uur ‘s-middags in Christchurch aangekomen na een stop in Melbourne. De vlucht van Melbourne naar Christchurch was virtueel erg kort omdat we, moe als we waren, snel in slaap vielen. Mijn zitplaats was kleiner dan normaal omdat de mevrouw rechts van me zwaarder was dan normaal. Tineke heeft zo haar eigen ideeën over deze dame omdat ze onze relatie nogal vreemd inschatte!

We stapten laat uit, ook vanwege de dame naast mij, waardoor we achter in de lange, lange rij konden aansluiten voor de bagage check. New Zealand is met Australië erg streng op het meenemen van at biological hazards soaps o.a. etenswaren. Met flinke boetes als je betrapt wordt. Nu begrepen we waarom we de camper in het tijdslot 16:00 tot 17:00 niet zouden kunnen afnemen. Vliegtuig op tijd maar de wachtrij binnen erg lang. We waren met de beslissing om voor één nacht een hotel te nemen gisteravond erg gelukkig.

Vandaag om 10:00 kunnen we de camper afhalen. Het hotel regelt vervoer, de shuttlebus. We zijn bij het afhaalpunt snel aan de beurt. Tineke besluit niet te gaan rijden. We zien de video, blijkbaar rijden ze hier links. Dan begint het inchecken en dan gebeurt het meest onwaarschijnlijke: mijn internationaal rijbewijs ligt nog thuis. Einde vakantie? Gelukkig kan men voor een vuistvol met dollars een Engelse vertaling leveren van mijn Nederlandse rijbewijs. Blijkbaar ben ik niet alleen. Ook anderszins zijn we niet alleen: het is er druk met camper ophalers en met camper terugbrengen. En veel grijs haar……

Helemaal blij

De camper is groot maar zeker niet de grootste van de firma. Er is voor 4 personen materieel aan board en Tineke weet dat we zuinig moeten zijn met ruimte. Dus gaat de helft terug. Fijn dat dit alles voor haar zo duidelijk is. Het overhandigen van de camper gaat vrij snel, we noteren de krassen en deukjes en ondertekenen het overname protocol. Naast ons is een mevrouw nogal ontevreden met het exterieur van haar camper en ze krijgt na reclamatie gewoon een andere. Tja, dat kan ook.

Het is nu 21:30. Met een koud wit wijntje en een stukje kaas sluiten we op een camping in Christchurch de dag af. De eerste supermarkt, Countdown, is bezocht, de eerste kilometers met de camper zijn gemaakt. We voelen ons goed! Morgen met de lijnbus naar Christchurch en ontdekken wat de stad te bieden heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.