23 februari, Christchurch 2

De dag begint laat. We hebben nog een beetje last van het tijdsverschil tussen Singapore en New Zealand. En bovendien is de camping ,hoewel goed bezet, vrij rustig. Niemand die ons wakker laat schrikken. Er is voor vandaag regen voorspeld, veel regen. Maar tot nu toe (23:00) is er nog geen druppel gevallen. We genieten ‘s-morgens nog van de zon die ondanks de koude wind de temperatuur redelijk laat zijn. Niet de voorspelde 15 graden. Pas tegen drieën stappen we, truien en regenjas in de rugzak, op de bus.

Christchurch ziet er modern uit. Gisteren acht jaar geleden was er een flinke aardbeving die de stad behoorlijk raakte. De kathedraal is er nog getuige van. Er is pas besloten de kathedraal in zijn geheel te restaureren.

We maken een wandeling door het centrum en langs de rivier. Daar wordt het ‘South Island Lantern festival’ gehouden. Alles Chinees georiënteerd en… gesponsord. Het is nog vroeg dus gaan we eerst even zitten in een nieuw uitziend etablissement. We raken in gesprek met twee stellen die ons kunnen vertellen dat het café er zo nieuw uitziet omdat het met de aardbeving is verwoest. Trouwens, hun eigen huizen ook. En iedereen weet zeker dat het nog eens weer gebeurt, alleen niet vandaag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.