25 februari, Winchester

We moeten vroeg vertrekken van de mevrouw van de camping in Hanmer Springs maar we gebruiken de tijd tot de laatste seconde. Het was een nacht met veel regen, heel koud!
De na-ontbijt-koffie zetten we op het grasveldje dat we gisteren getest en vervolgens verlaten hebben. Het tentje staat er nog en er wonen twee jonge mensen in, die vriendelijk zwaaien. Dit keer hebben we foto’s gemaakt van dit plekje.

Een kilometer verder na de koffie passeren we een brug met bungy jump facilities. We stoppen, je weet maar nooit! Een vrachtwagen geladen met boomstammen komt voorbij en laat de brug flink schudden: genoeg sensatie, we kunnen verder.

We stellen de GPS, en in dit geval is het een TomTom, in op het camper ophaalpunt want er zijn een paar onvolkomenheden ontdekt. Daar aangekomen wordt de camper naar de garage gereden voor het wisselen van een LED-spotje, het checken van de waterpomp en het door ons geconstateerde waterverlies. De GPS is dan al uitgewisseld: nieuwere wegen werden niet aangegeven en de accu was kapot zodat je niet met uitgeschakeld contact met de CamperMate app kon surfen. Goed dat we nog in de buurt waren.

Ondertussen is de zon gaan schijnen. Wij wachten al minstens twee kopjes koffie op de camper. We besluiten de airco van de ontvangsthal te wisselen voor een rondje parkeerplaats in de zon. Als we terugkomen staat ie klaar, de LRU234. Omdat Paul er niet bij is houden we er alleen een mooie touring atlas aan over.

We nemen de touristische route naar Timaru, een havenplaatsje, via Mount Hutt. Lange stille wegen door een vlak boerenland. Tot we aan het Raikaia ravijn komen. De weg kronkelt naar beneden naar een brug. We parkeren de camper voor de foto’s.

Eenmaal aangekomen bij Mt Hutt blijkt dat we nog 110km hebben te gaan en het is al 18:30. Na Geraldine,het is dan bijna acht uur, besluiten we om op de eerste de beste vrije camperplaats te gaan staan, Winchester dus, nog 40km verwijderd van Timaru. Morgen is het mooi weer, zegt de app van Tineke, en we opteren voor een dagje zee, zon en strand i.p.v. een rit de bergen in. Dat laatste kan ook als de zon het laat afweten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.