27 februari, Glentanner

De vogelverschrikker vertelt dat we vannacht met 35 freedom campers waren. Allerlei talen, een Duitse circus leraar met vrouw en kind van 6 maanden die hun ouderschapsverlof bij de kiwi’s doorbrengen. Ze hebben een oude camper gekocht, voor 6000 nzd, om die weer te verkopen als ze naar huis gaan. En hij heeft jongleer materiaal bij zich en is op het grasveldje aan het oefenen. En goed, heel goed. Afgestudeerd elektrotechnisch ingenieur maar nooit het vak opgenomen, misschien later, vertelt hij. Naast ons probeert een Fransman zijn Juzy camperbusje in te steken op aanwijzingen van zijn Aziatische vrouw. We vinden het fijn voor hem dat hij zijn frustraties direct kan uiten. Je kunt het maar kwijt zijn. De 6e keer insteken is het klaar, oh nee, nog een stukje naar voren, voor het tafeltje.

We zijn blij met onze grote camper. En zeker nu de huis-accu gewisseld is. De monteur van Tekapo Auto Services constateert dat de accu inderdaad niet goed is en na een uurtje oponthoud kunnen we weer verder. Vanavond föhnen!!!! In dat uur hebben we een wandeling gemaakt, naar de overkant van de weg, naar Lake Tekapo en het kerkje. En het standbeeld van de collie, de hond die de schapen bij elkaar houdt. De zon schijnt en tegelijkertijd regent het. Prachtige uitzichten en een heel klein dorpje.

Eindbestemming voor vandaag is een camperplaats met 230volt aansluiting, wasmachine en douche. Die vinden we aan de voet van Mount Cook, in het Glentanner Park Center, aan het eind van Lake Pukaki.

De hele weg , vanaf Timaru tot Lake Tekapo en daarna verder door naar Glentanner schijnt de zon met soms een spatje regen. De vergezichten zijn mooi en de Lord of the Rings zou hier onderweg kunnen zijn met zijn reisgenoten.

Eenmaal aangekomen zoeken we een mooie, vlakke plaats en dat valt niet mee. De receptie meldt dat er geen stroom is en dat valt erg tegen. Maar met wat passen en meten komt alles goed en blijkt de stroom het ook nog te doen. We doen de was in de machine, het programma duurt 90 minuten wat ons de kans geeft naar het Pukaki meer te wandelen. We voelen ons weer jong als we over hindernissen klimmen en slootje springen. Het wasprogramma is klaar als we terug zijn.

Terwijl de was in de droger zit bakt Tineke een pizza met de pas ontdekte grill. Dat vergt oefening en we hopen allebei dat de volgende pizza minder zwart uit de oven komt. Aldoende leert men!

De douche was heerlijk, de föhn deed zijn werk en op dit moment staat de electrische kachel te snorren op vier, we hebben nog chips en worst en buiten is het 5 graden. Dus……


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.