28 februari, Glentanner 2

Gisteravond stonden we, vlak voordat we te bed gingen, kou te kleumen bij een prachtige sterrenhemel. Er waren bijna geen wolken maar dus wel sterren, heel veel sterren. Volgende keer beter aankleden en stoelen klaar zetten. Genieten!

We beslissen om hier nog een nachtje te blijven omdat het vandaag heel zonnig is. Om 10 uur zoeken we een nieuwe, betere en mooiere plaats uit. Er was nog de optie om op de White Horse Hill te gaan staan, maar vanwege het feit dat hier stroom is (en dus een wasmachine en en en …) reserveren we de gevonden plaats en betalen voor de nacht.

We rijden naar Mount Cook Village in de hoop een winkel aan te treffen. De wijn is op! Van alles in huis maar geen wijn! Ijdele hoop, er is geen winkel, de dichtstbijzijnde is, met onze camper, 1uur rijden terug.
We parkeren de camper vlakbij de start van het pad naar o.a. Hooker Valley, een wandeling van 4uur. Het pad brengt ons eerst bij een groot parkeerterrein nabij de White Horse Hill campsite. We besluiten de camping te inspecteren: het staat camper aan camper vol, een enkele vrije plaats. De toiletten worden door iedereen gebruikt, niet alleen de campers. Voorlopig afgekeurd want ook niet nodig wegens al gereserveerde plaats 20 km terug.

We zijn niet alleen op het pad. Allerlei nationaliteiten. Heel druk! En dus ook verkeers problemen. De chauffeurs weten het wel: in New Zealand rijdt je links en gaat de zon van oost naar west via het noorden! Bij het begin van de wandeling moet er nogal eens gezigzagd worden om botsingen te vermijden.
De 3 wiebelende hangbruggen zijn voor sommigen een onoverkomelijk hindernis. We zien een jonge dame met gesloten ogen en haar handen vastgehouden door een vriendin lijkbleek de overtocht maken.
De tocht eindigt bij een meertje, gevoed door een gletsjer. Mooi uitzicht, mooie wandeling.

Terug op onze camping blijkt de ‘convenience store’ gekoelde witte wijn te verkopen! Onze dag is goed! We zouden met de helicopter, op de camping is ook een helihaven, naar de supermarkt kunnen gaan maar dit is toch sneller! Heerlijke warme douche, een glas koude witte wijn met kaas en Chili con Carne met ijs en koffie toe voor het diner!

We genieten van jullie reacties, leuk om zo contact met thuis te hebben! Als je live de berg wil zien: https://www.glentanner.co.nz/web-cm/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.