2 maart, Lake Ohau

Vandaag wandelen we langs de oevers van Lake Ohau naar Lake Ohau Lodge. 5 kilometers slechts, over de doorgaande weg die Lake Middleton scheidt van Lake Ohau. We zijn er nog niet uit hoe je dit uitspreekt, Ohau, maar vandaag kregen we van de buren David en Sherley te horen dat er geen regel bestaat die vastlegt waar de klemtoon ligt. Waarvan notie. De zon schijnt volop, de zonnebrand protectie is goed aangebracht. Met de afvalzak in de ene en de lege fles in de andere starten we. Wacht even, waar kunnen we dit kwijt, niet bij de toiletten dus lopen we terug naar de camper. Shirley vertelt daar dat de dichtstbijzijnde afvallosplaats in Omarama is. We zetten alles netjes terug in de camper, smeren nog wat zonnebrand en gaan opnieuw op weg. Het water in Lake Ohau is azuurblauw, lastig om dat goed te fotograferen.
Als we verder in de richting van de lodge komen, zien we een aantal parapenters in de lucht hangen. Daar onder die parachutes zal dan wel die lodge zijn.
De lodge begint bij een door hoge bomen (schaduw) omzoomde weg. We lopen naar binnen , door het restaurant weer naar buiten en bestellen de koffie waar we zo naar snakken. Na de koffie, het is inmiddels na enen, vragen we de menukaart. De platter met locale lekkernijen belooft veel goeds. Een glas wijn erbij en het leven is goed!

Weer terug bij de camper blijkt David een belangrijk stuk gereedschap vergeten. Ik prijs de hemel dat mijn maatje 10 jaar camper ervaring inbrengt. Geen kurkentrekker! En wij wel! En hij heeft een fles witte wijn uit de Elzas met een kurk! Afijn, het werd nog laat en heel gezellig.

Zoals steeds, genieten we van de muziek van Spotify tijdens het koken en eten. Je zoekt naar een liedje, vandaag America van Simon and Garfukel, en vervolgens krijg je, na dit nummer, een verrassende selectie van andere muziek te horen. Genieten!

We bakken een pizza in de ingebouwde grill. Elke twee minuten even draaien, helaas met de hand, om de pizza niet te verbranden. Ondertussen wordt de grill handleiding gedownload en als de pizza klaar en bijna verbrand is lezen we dat er nog een schuif uitgetrokken moet worden als je grilt. Volgende keer beter, al doende leert men. Wie weet!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.