9 maart, Milford Sound

We stonden vannacht met 72 kampeerauto’s,groot en klein, in Lumsden, vertelt de opzichter in de supermarkt aan de overkant. We vertrekken niet als eerste maar zeker niet als laatste. Naast ons is nog geen leven te bespeuren. Na 1 uur , om 10:00, rijden we door Te Anau, tanken diesel bij en rijden door voor de 120 km tot Milford Sound. Een mooie route, veel bochten en betrekkelijk weinig verkeer. Door bossen, langzaam omhoog tot the Devide en dan via een tunnel nogal steil weer naar beneden. We stoppen alleen bij de the Chasm, een door een riviertje heel diep uitgesleten geul.

Net na de middag arriveren we op Milford Sound Lodge. Aan de weg een bordje dat aangeeft dat er geen camper plaatsen meer zijn. Gelukkig hebben we gisteravond nog gereserveerd. De receptioniste vertelt ons dat we voor twee plaatsen betaald hebben en of dat de bedoeling is. Het teveel betaalde kunnen we terug krijgen als we uit checken en in de tussentijd, we blijven twee nachten, gebruiken voor het betalen van bijvoorbeeld de voucher voor 500 MB WiFi. Er is totaal geen telefoon bereik. Internet in dit diep gelegen dal gaat via de satelliet.

Morgenvroeg om 8:25 gaan we met het shuttlebusje naar de kade verder op om voor drie uur aan boord te gaan van een bootje dat de Sound doorkruist.

Foto’s voegen we later toe als internet weer wat makkelijker is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.