11 maart, Queenstown

Deze ochtend loopt de wekker om half zeven af. De stemmen staakten de avond tevoren bij het overleg. Evenveel voor als tegen. Dus mogen we nog even blijven liggen. Toch zijn we snel op weg in de laag hangende bewolking. Het wegdek is nat en omdat we de tijd hebben en op vakantie zijn doen we het rustig aan. Hieronder een paar foto’s gemaakt van de tocht op de Milford Sound, dat geen sound is maar een fjord.

We arriveren om kwart voor elf in Te Anau, onderweg stoppen we een paar keer om de ontbrekende foto’s te maken! We belanden op een parkeerterrein aan het meer Lake Te Anau. Daarvandaan loopt er een pad naar de Control Gates. En daar start de Keppler wandeling, een tocht van 60km. Wij doen dus alleen de aanloop, twee uur op en neer.

Ook vandaag is internet niet geweldig. We zitten op een goedkope camping, twelve mile Delta campsite, zonder voorzieningen behalve twee toiletten. Een eindje van Queenstown met maar een paar streepjes signaal op de telefoon als je hem voor het raam zet. We nemen voor die 26 dollar wel een grote plaats in, misschien kunnen er wel 3 campers staan maar we blokkeren een beetje de inrit om lekker recht te kunnen staan. De mevrouw aan de telefoon zei dat we niet kunnen reserveren, dat we ons geen zorgen moeten maken als we onderweg bellen, er is plaats genoeg.
Vlak hierbij ligt Ithilien Camp, een opname plaats voor de Lord of the Rings film.
De camping staat vol met jonge mensen, op onze leeftijd ga je blijkbaar voor meer luxe. En….. Queenstown is de plek voor spannende dingen als bungy jumpen, sky diven en parapenten. Dat trekt natuurlijk jong volk. En daar horen wij nu toch bij! Dus wie weet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.