13 maart, Franz-Josef

Deze morgen staan we vroeg op en vertrekken om 8:30. De GPS is ingesteld op Greymouth en we zien wel waar we gaan uitkomen. Verwachtte aankomsttijd is 4 uur in de middag. We nemen met de zon in ons gezicht afscheid van Queenstown en draaien vrijwel direct met haarspeldbochten naar een flinke hoogte richting Wanaka. Met uitzichtspunten waar deze foto’s zijn genomen.

De weg blijft stijgen en dalen, keren en wenden. Bovendien gaat het flink regenen. Een goede dag voor een lange verplaatsing. We rijden Haast voorbij en lunchen even verder op een parkeerterrein. Met de file in Queenstown en de tijd voor de lunch ligt Greymouth vandaag buiten bereik. We richten ons nu op een van de twee gletsjers, Fox of Franz-Jozef. De toegang tot Fox is afgesloten dus rijden we door tot Franz-Jozef. Als we het pad oplopen naar de gletsjer begint het nog harder te regenen, een teken! De app van Tineke geeft voor morgenvroeg zonnetjes aan, een tweede teken, genoeg om te besluiten direct een plaats voor de nacht te zoeken. Het liefst met warme douche en stroom. Snel gevonden, iets voorbij het dorp in noordelijke richting. Na het inchecken rijden we terug naar het dorpje op zoek naar een gezellige plek voor een drankje en een hapje. Die zijn er in overvloed en we eindigen bij ‘The Landing’. Morgenvroeg de gletsjer, nu een douche!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.