14 maart, the Old Ghost Road

Deze morgen gaan we zo snel mogelijk de Franz-Josef gletsjer bezichtigen. Als we aankomen is de parkeerplaats nauwelijks bezet. Het is bewolkt, droog met zo nu en dan zon. We gaan op weg voor de 90 minuten heen en terugtocht. We komen mensen tegen die nog vroeger dan wij waren. De route is netjes, later over keien met wat hoogteverschillen. Onderweg wordt aangegeven waar de gletsjer in andere tijden was. We kunnen de gletsjer op het eind van het pad in de verte zien. Alleen onder begeleiding van een gids kun je dichterbij komen.

Als we terug bij het startpunt zijn zien we dat de parkeerplaatsen schaars zijn. Mensen rijden rondjes en wij kunnen er bijna niet uit. We hebben gecontroleerde haast. Als we weer onderweg zijn stoppen we kort na Greymouth op de Holland Road. Een fantastisch strandje voor ons alleen.

Na de lunch besluiten we door te rijden naar een punt dat dicht genoeg bij Picton ligt voor de middag oversteek naar Wellington, morgen. We belanden op de Old Ghost Road parking, alleen toilet, een doos met enveloppen voor de overnachting vergoeding en scheve plaatsen. We staan niet alleen en later komt er nog volk bij. We maken de wandeling naar de oever van de rivier. Daar mag je, met alleen handgereedschap, zoeken naar goud. Eenmaal terug van de rivier, nemen we een klein stukje van de Old Ghost Road, een oud goudzoekers pad. Prachtige natuur, de volgende keer doen we de hele 14 km van de etappe vanaf de parkeerplaats. https://oldghostroad.org.nz

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.