15 maart, Wellington

We zijn weer in de bewoonde wereld. Gisteren totaal geen internet en dus zijn de foto’s van Franz-Josef vandaag gepubliceerd. Op de boot van Picton naar Wellington is er met de telefoon soms zelfs 4G en dan gaat het supersnel. We besloten gisteravond om zonder ontbijt van de Old Ghost Road camping te vertrekken. De melk was op! Na 24 km komen we aan in Murchison, doen inkopen en zoeken een plekje verderop langs de weg om muesli te eten. Na het ontbijt maken we de lange rit door de Marlborough streek alwaar de beste wijnen van New Zealand gemaakt worden. Wij moeten, helaas, al de wijnproeverijen aan ons voorbij laten gaan.

We zijn ruim op tijd voor de boot en sluiten achteraan in de rij, de langzaamste natuurlijk. Als we aan de beurt zijn blijken we bij de verkeerde maatschappij te zijn. Een korte rit en we staan bij de Interislander ferry, nog steeds op tijd. Het boarden gaat vlot en we zoeken een plekje op het zonnedek. De zee is, tot grote geruststelling, kalm. Er staat een behoorlijke wind. Aan boord krijgen we een berichtje van Leny uit Sydney over de dramatische gebeurtenis in Christchurch met de vraag of we veilig zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.