17 maart, Kilbirnie

Dank zij de appjes Wikicamps NZ en CamperMate vinden we heel makkelijk een kampeerplaats. Het commentaar dat gebruikers achterlaten op die apps geeft een indicatie van bijvoorbeeld de aanwezigheid en netheid van de toiletten. Of van de te verwachtte drukte. De plek waar we nu staan ligt redelijk dicht bij het centrum, is gratis en is na een uur ‘s-middags vol, volgens Wikicamps. Dus vertrekken we vroeg en staan om half elf op het terrein. Voor ons rijdt net een flinke camper weg en, maar we weten het niet zeker, we nemen die plaats in. Het staat inderdaad bijna vol. Veel kleine camperbusjes, veel oudere camperbusjes. Dat kan nog best gezellig worden vanavond. Vlakbij een jachthaven, het vliegveld en achter ons highway 1! De highway versierd met de regenboog vlaggen vanwege de Pride Parade voor de LBGT gemeenschap. Een parade die is afgelast vanwege de terroristische aanval van vorige week vrijdag.

Met een andere app vinden we de bushalte en de lijn (24) om naar Te Papa, het museum te gaan. De buschauffeur heeft onthouden waar we heen willen en geeft al roepend aan dat het tijd is uit te stappen. Netjes, en ik denk dat buschauffeurs van over de wereld dat wel doen.
Het museum is gratis, behalve de tentoonstelling met de terra cotta beelden uit China. Het is er erg druk. We gaan eerst voor soep, koffie en taart en daarna voor de verschillende deel exposities zoals die over de inzet van Nieuw Zeelandse troepen in de Eerste wereldoorlog. Zeer realistisch maar ook overvol. Dus snel er doorheen naar mogelijk rustigere plaatsen. Tevergeefs, dus gaan we naar buiten om daar ons geluk te zoeken. En daar is de fruit- en groentenmarkt. We zijn nog net op tijd en slaan onze slag. Met als kers op de taart een heerlijk ijsje met echt fruit dat we aan de rand van de haven met zicht op een vissersboot oplikken.

In Wellington is de oude haven getransformeerd tot een recreatiegebied. De oude opslagplaatsen zijn cafés,restaurants en winkeltjes geworden. We rusten uit , in de zon, op een bankje en doen ieder een onderzoek. Tineke bestudeert de binnenkant van haar oogleden, ik het reilen en zeilen van de wandelaars.

Verder wandelen brengt ons bij de kabeltram. Bovenaan is een museum, de botanische tuinen en een restaurant.

Met buslijn 14 gaan we terug naar de camper. De bus is, tot onze verrassing, GRATIS! En rijdt ook nog eens een andere route, helemaal via Mount Victoria. Een mooie rit waarbij we ook de stuurmanskunsten van de chauffeur bewonderen. Het is een smal en bochtig parcours met uitzicht over de baai.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.