18 maart, Napier

De wekker gaat om 7 uur af want we willen vandaag Napier bereiken, een etappe van 320km. De reisgids geeft aan dat we daar vijf uur voor nodig hebben. Vannacht een Fransman de wacht aangezegd. Hij ging , toen wij net in bed lagen, een telefoongesprek beginnen. Eerst zacht en daarna steeds harder. Paste bij zijn temperament maar niet bij onze plannen. Tegen tien uur parkeren we in de binnenstad van Wellington bij een grote supermarkt. Inkopen doen om voorraden aan te vullen. Daarna snel weer de weg op, de Hutt valley door. Gevolgd door een rit omhoog naar Rimutaka crossing. Even uitgestapt voor een foto. Na deze bergrit verandert het landschap in licht glooiend met lange rechte wegen. We stoppen voor een uitgebreide lunch in Greytown. Tegen vijf uur zijn we in Napier en vinden vrij snel een plaats voor de nacht. Vandaag geen foto’s, gewoon geen tijd voor genomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.